slapen met somnox de slaaprobot

Een natgeregende bezorger overhandigde me een stevig bundeltje nachtelijk gezelschap, verpakt in een neutraal uitziende doos. Somnox, de slaaprobot die ik had besteld, stond daarop afgebeeld, samen met een vrouw met lang haar, die hem stevig vasthield, haar ogen gesloten, haar mond vertrokken in een verrukte glimlach.

Eenmaal uit de doos gehaald, bleek de slaaprobot een wit kussentje in de vorm van een komma: hij paste precies in mijn armen. Zijn rondere gedeelte drukte zacht maar ferm tegen mijn buik, mijn kin nestelde zich als vanzelf op zijn slanke bovenstuk. Ik diende een app te downloaden, waarmee ik ademhalingsoefeningen moest doen alvorens Somnox in te schakelen — zodat de slaaprobot die nacht met me mee kon ademen, precies op het ritme dat ik aanhield als ik in slaap viel.

Een paar uur later trok ik hem in bed naar me toe. Hij voelde en klonk als een onbekend dier — een tevreden spinnende kat, maar dan kleiner, met een bewegingsritme dat deed denken aan golfjes in een zacht ruisende zee. Het lijfje deinde op en neer, het was niet moeilijk om mijn aandacht alleen daarop te richten — voor ik het wist viel ik in een kalme slaap.

Ik schrok wakker, waarschijnlijk omdat het robotje vlak daarvoor automatisch in de batterijbesparende pauzestand was gaan staan.

https://write.as/h3tys38xgwhpdfe7.md
September 13, 2021 at 9:04am


...